21.11.2006

Kuvittajana Matti Amnell

Matti Amnell Jr.

Kaikki Anna Amnellin kirjat ovat Anna Amnellin pojan Matti Amnellin kuvittamia. Hän on myös tehnyt kuvat Anna Amnellin seitsemän historiallisen nuortenromaanin kanteen sekä isänsä Matti T. Amnellin väitöskirjoihin.

Matti Amnell on käynyt keskikoulun Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa ja lukion Torontossa. Hän opiskeli Toronton yliopiston University Collegessa ja suoritti Honours B. A. -tutkinnon. Hän opiskeli kuvaamataidetta, englantia, luovaa kirjoittamista sekä kiinaa ja jatkoi taideopintojaan Pariisissa.

Matti Amnell Jr. asuu Helsingissä ja oli koko työuransa alusta asti tietotekniikan alalla NOKIAn eri vaiheissa (NSN eli Nokia Solutions and Networks jne). Hänellä on ollut taidenäyttely Helsingissä Ranskan kulttuurikeskuksessa aiheena Pariisin vuodenajat, "Les saisons de Paris".

Kirjojen kuvituksessa hän on pyrkinyt tuomaan esille kunkin aikakauden hengen. Hän on tehnyt kuvitukset työn ohella harrastuksenaan.


Read an interview about Matti's photographs, lomography :" I’m a three-time immigrant, stuck between languages and cultures."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti