Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

6.2.2012

Haastattelu Kanadan Sanomat -lehdessä

Anna-Leena Pyykönen: "Kanadan vuodet näkyvät Anna Amnellin tuotannossa. Laaksot ja sokerivaahterat jättivät jälkensä."- Canadan Sanomat 25. tammikuuta 2012.  Asuin Kanadassa vuodet 1979-1988. Canadan Sanomat on Thunder Bayssä, Ontariossa Kanadassa ilmestyvä riippumaton sanomalehti. Klikkaa skannattuja tekstejä suuremmiksi.[nykyään Kanadan Sanomat]Sivun alaosaja alla kokonaan yhtenä

2 kommenttia:

  1. Canadan Sanomat lehti oli tuttu meidän kotona Winnipegissä, jossa oli pieni joukko suomalaisia. Lehti yhti Kanadan suomalaisia ja Thunder Bayn kaupunki jossa on suurin määrä suomalaisia Pohjois-Amerikassa. Vuodet jolloin kirjoitit siihen, olin jo naimisissa ja asuin lännessä jotta harvoin näin sitä. On kiva ajatus että äiti ja isä varmaan luki joka sanan, myös sinun palstasi. Varmaan Torontossa asuva serkkuni tunti hyvin pappi miehesi kun hän oli ja on Agricola kirkon seurakunnassa.

    VastaaPoista
  2. Kirjoitin Torontossa ilmestyvään Vapaa Sana -lehteen.

    VastaaPoista